Cara-cara membuat milo o dengan selamat.
- Masukkan air panas 1/3 cawan. Proses membuat milo dimulai dengan mengisi air panas untuk mengelakkan hot-water-dispenser anda kotor dipercik air milo/teh/dan lain-lain.
- Masukkan gula secukup rasa. Tujuannya, mengelakkan anda terminum atau membazir di masa hadapan akibat kelibat-kelibat askar semut! Semut itu melupakan, jadi langkah ini sangat crucial. *Jika anda menggunakan susu pekat manis, gantikan gula dengan susu.
- Masukkan milo sesedap mungkin. Personally, saya suka milo banyak-banyak. Anda pula bagaimana?
- Kacau campuran hingga sebati.
- Masukkan air sejuk/biasa kedalam cawan hingga penuh.
- Sambung mengacau dan nikmati milo anda.
Minum milo anda jadi sihat dan kuat!
Selamat bersahur dan berbuka kalian!!
Jangan bagi alasan nak cuba resipi milo ini disiang hari di bulan Ramadhan ini ya! Hepp!! Jahat budak jahat!
3 comments:
selamat berpuasa , sayang (:
nak minum sekarangggg. hausssssss. tekak lukaaaaaa. =((
bawak bertenang jem jem.. heee. selamat berpuasa~
Post a Comment